AKTUALNOŚCI
3 października 2024
Targi żywności Sial Paris 2024
Już w dniach 19-23 października Zakłady Mięsne „PEKPOL Ostrołęka” S.A. wezmą udział w międzynarodowych targach żywności SIAL Paris – jednym z najważniejszych wydarzeń w branży spożywczej.
SIAL Paris to miejsce spotkań ekspertów, producentów, importerów i pasjonatów, oferujące doskonałą okazję do inspiracji, wymiany doświadczeń oraz rozmów na temat innowacji i najlepszych praktyk w branży. Zapraszamy do odwiedzenia naszego stoiska.
26 sierpnia 2024
Mazurska Impreska
Za nami niezapomniana Mazurska Impreska z Radiem Eska – 7 dni pełnych fantastycznej energii, dobrej muzyki i doskonałych KOZACKICH smaków prosto z rusztu!
Zobaczcie, jak bawiliśmy się na mazurskich plażach i w portach, promując KOZACKIE produkty idealne grilla. Nasza Kozacka Ekipa razem z Mistrzowskim Składem serwowała KOZACKIE kiełbaski z grilla oraz pyszne hot-dog.
Piana Party, kozackie Koło Fortuny, konkursy nagrodami to tylko niektóre z atrakcji dostępnych dla uczestników imprezy.
Wieczory kończyliśmy przy świetnej muzyce, a atmosfera była po prostu niesamowita! Dziękujemy wszystkim, którzy byli z nami – to było naprawdę kozackie lato na Mazurach!
13 sierpnia 2024
Razem z radiem ESKA organizujemy cykl imprez na Mazurach
Najlepsza muzyka, wodne szaleństwa i pyszne przysmaki z grilla, a wszystko to w otoczeniu zapierających dech w krajobrazów. Mazurska ImprESKA to cykl najgorętszych wydarzeń tego sezonu.
Mazury wyróżnia wyjątkowy klimat, który doskonale sprzyja wakacyjnemu wypoczynkowi. Tutejsze miejscowości przyciągają zarówno tych, którzy szukają ciszy i kontaktu z naturą, jak i amatorów aktywnego spędzania czasu. Piękne malownicze szlaki zachęcają do pieszych wędrówek, a jeziora to istny raj dla miłośników sportów wodnych. Trudno się dziwić, że to właśnie Kraina Wielkich Jezior stanie się niedługo miejscem wyjątkowych imprez na świeżym powietrzu, które upłyną pod znakiem świetnej muzyki oraz licznych atrakcji dla całej rodziny.
Cykl Mazurska ImprESKA to inicjatywa Radia ESKA i Zakładów Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A. Eskowa ekipa zadba o doskonałą oprawę muzyczną i porwie uczestników do tańca w rytm najgorętszych hitów tego lata. Z kolei my zapraszamy na wyśmienitą ucztę z grilla – oczywiście z przysmakami Pekpol w roli głównej. Dla tych, którzy spędzają urlop na Mazurach, cykl eskowych imprez nad jeziorem to obowiązkowy punkt programu!
Raj dla miłośników sportów wodnych
Mazury nieodłącznie kojarzą się z wodnym szaleństwem. To prawdziwy raj dla miłośników pływania, żeglowania, surfingu i innych dyscyplin wodnych. Mazurska ImprESKA także upłynie pod znakiem sportowej rywalizacji i niezapomnianych emocji. Na uczestników tego wydarzenia czeka m.in. SUP’y wodne, wodna trampolina, water tubing, skimboarding i wiele innych aktywności, które gwarantują świetną zabawę pod okiem doświadczonych instruktorów.
Mazurska ImprESKA nie może odbyć się bez zabawy przy dźwiękach najlepszych hitów. Wieczornym punktem programu będzie PIANA PARTY, z doskonałą muzyką i tańcami do białego rana. O muzyczne emocje zadba niezastąpiona ekipa Radia ESKA. To będzie prawdziwa uczta dla miłośników imprezowych brzmień i zapalonych melomanów.
A skoro o uczcie mowa, nie może zabraknąć też strefy gastro. Po wodnych i tanecznych szaleństwach zaspokoisz głód podczas Grill Fest Show na mazurskich plażach i w portach. Smakołyki z rusztu, serwowane przez nasze Zakłady Mięsne „PEKPOL Ostrołęka” S.A., warsztaty i pokazy kucharskie oraz konkursy dla mistrzów grillowania – te wyjątkowe aktywności dodadzą smaku Mazurskiej ImprESCE.
W ramach mazurskiej trasy odbędzie się aż sześć wakacyjnych imprez nad jeziorem. Oto miejscowości, w których możecie spotkać eskową i naszą ekipę:
• 11.08 plaża miejska Giżycko, port Stranda Giżycko
• 12.08 plaża miejska Wilkasy, port PTTK Wilkasy
• 13.08 plaża miejska Giżycko, port Tło dla MEW Rydzewo
• 14.08 plaża miejska Mikołajki, promenada Mikołajki
• 15.08 plaża miejska Mikołajki, Sunport Ekomarina Stare Sady
• 16.08 plaża hotelu Mazurski Raj, port w hotelu Mazurski RAJ
• 17.08 Marina Żurawi Kąt Górkło
Zapraszamy do wspólnej zabawy i do zobaczenia.
10 czerwca 2024
Grill Fest Mikołajki – Kozacka Ekipa w akcji!
Sezon grillowy upływa pod znakiem KOZACKIEGO GRILLA! W miniony, długi weekend Mikołajki, piękna stolica Mazur, stała się centrum grillowych przyjemności podczas Grill Fest Mikołajki – jednego z największych wspólnych grillowań w kraju. Jako jeden ze sponsorów wydarzenia, braliśmy w nim aktywny udział!
Strefa KOZACKI GRILL – raj dla smakoszy
Nasza strefa grillowa KOZACKI GRILL cieszyła się ogromnym zainteresowaniem zarówno wśród smakoszy, jak i entuzjastów sztuki grillowania. Chętni mieli okazję spróbować naszych wyjątkowych kozackich rarytasów prosto z rusztu. W naszym menu znalazły się:
• Kiełbasa KOZACKA – soczysta i aromatyczna, idealna na grill
• Kiełbaski KOZACKIE w trzech unikalnych smakach: cannabis, limonka i papryka
• Hot-dogi z kiełbaskami KOZACKIMI
• Szaszłyki z kiełbasą KOZACKĄ
• Kaszanka KOZACKA z suszonymi pomidorami
Każdy mógł znaleźć coś dla siebie, a różnorodność smaków i aromatów zadowoliła nawet najbardziej wymagających gości.
Pokazy kulinarne z Mistrzowskim Składem Grilla i BBQ
Prawdziwą atrakcją wydarzenia były pokazy kulinarne na scenie głównej, prowadzone przez naszych ambasadorów – Mistrzowski Skład Grilla i BBQ. Na ruszcie piekły się smakowite szaszłyki, hot-dogi i kaszanka, a nasi eksperci zdradzali tajniki najlepszego grillowania. Uczestnicy dowiedzieli się, jak przygotować najlepsze grillowe dania, poznali sekrety idealnego przyprawiania oraz techniki, które sprawiają, że potrawy z grilla są jeszcze smaczniejsze.
Dzień Dziecka z Kozackimi Kiełbaskami
Grill Fest Mikołajki był także okazją do świętowania Dnia Dziecka. Najmłodsi uczestnicy mieli szansę spróbować swoich sił w przygotowywaniu własnych hot-dogów z kozackimi kiełbaskami. Dzieci z entuzjazmem podjęły wyzwanie, tworząc kreatywne i smakowite kompozycje. Ich zaangażowanie i radość były naprawdę wyjątkowe, a efekty przeszły nasze oczekiwania. Każdy młody grillmaster mógł poczuć się jak prawdziwy kucharz i cieszyć się pysznym, własnoręcznie przygotowanym posiłkiem.
Dziękujemy wszystkim za udział i fantastyczną zabawę na Grill Fest Mikołajki! Do zobaczenia przy grillu!
5 czerwca 2024
Kozacka Ekipa na Mistrzostwach Polski Grilla i BBQ Ogrodzieniec 2024!
Majowy weekend na Mistrzostwach Polski Grilla i BBQ w Zamku Ogrodzieniec upłynął pod znakiem dymu z grilla, soczystych kiełbasek i wspaniałej zabawy. Nasza Kozacka Ekipa razem z Mistrzowskim Składem pokazała, jak powinno wyglądać prawdziwe grillowanie! To były niezapomniane chwile pełne uśmiechu, aromatycznego jedzenia i świetnej atmosfery!
Kozacki Grill w pełnej krasie
Nasze stoisko skutecznie przyciągało smakoszy i miłośników grilla! Przygotowaliśmy doskonałe kozackie menu: kiełbasa KOZACKA prosto z rusztu, kiełbaski KOZACKIE w różnych wariantach smakowych, hot-dogi, szaszłyki, smakowite leczo i pyszności z kozackiego kociołka. Razem z Mistrzowskim Składem podzieliliśmy się z uczestnikami tajnikami najlepszego grillowania. Na scenie głównej wystąpiły takie gwiazdy Grilla i BBQ jak: Jay McCarthy – US Beef Expert niekwestionowany mistrz mostka wołowego prosto z Teksasu i Robertas Svetlauskas – pitmaster zdobywca 1. miejsca podczas zawodów WEST – Winter Extreme South Tyrol BBQ Contest w konkurencji SCA Steak.
Wyjątkowy smak Kozackich Kiełbasek
Oczywiście nie mogło zabraknąć degustacji naszych flagowych produktów – kiełbasek KOZACKICH. Goście mieli okazję spróbować różnych smaków, które idealnie komponowały się z grillowym klimatem. Nasze kiełbaski zachwyciły podniebienia odwiedzających wyrazistym smakiem i soczystością.
Wspólna zabawa
Mistrzostwa Polski Grilla i BBQ to nie tylko rywalizacja i kulinarne wyzwania, ale przede wszystkim świetna zabawa. Razem z uczestnikami bawiliśmy się, śmialiśmy i cieszyliśmy piękną, wiosenną pogodą. Konkursy, wspólne grillowanie, muzyka i tańce – wszystko to sprawiło, że te dni były naprawdę wyjątkowe, a w powietrzu czuć było tylko dobrą energię.
Dziękujemy wszystkim, którzy odwiedzili nasze stoisko i spędzili z nami ten wspaniały czas. Z niecierpliwością czekamy na kolejne spotkania przy grillu. Do zobaczenia na następnych wydarzeniach!
28 maja 2024
BIERZEMY UDZIAŁ W TARGACH PLMA 2024.
W dniach od 28 do 29 maja 2024 r. jesteśmy w Amsterdamie na Międzynarodowych Targach PLMA.
Zapraszamy na nasze stoisko wystawiennicze 14.E05– wszyscy zainteresowani znajdą tu ofertę naszych produktów i nowości. Jesteśmy do dyspozycji klientów – chętnie się spotkamy i porozmawiamy o potrzebach z każdym z naszych gości. Odwiedź nas!
26 marca 2024
SMAKOWITE UJĘCIA, CZYLI WĘDLINY KOZACKIE W OBIEKTYWIE!
Wiosna i Wielkanoc idą ze sobą w parze! Możecie się o tym przekonać, oglądając naszą nową sesję zdjęciową, która ukazuje walory wędlin KOZACKICH w wiosennych, świątecznych aranżacjach. Smakowite ujęcia, w których kozackie smakołyki grają główną rolę, idealnie wpisują się w inspirujące świąteczne menu.
Przekonajcie się, że nasze wędliny KOZACKIE są nie tylko doskonałe pod względem smakowym, ale również wyjątkowo apetycznie się prezentują. Dzięki sesji zdjęciowej możecie przyjrzeć się im z bliska i zainspirować się, jak podać je w atrakcyjny sposób na wielkanocnym stole.
20 listopada 2023
KOZACKIE SMAKI OD ZAKŁADÓW MIĘSNYCH „PEKPOL OSTROŁĘKA” S.A.!
Marka Zakłady Mięsne „PEKPOL Ostrołęka” S.A. nieustannie rozwija swoje portfolio, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów oraz adaptując się do ich zmieniających się preferencji żywieniowych. Właśnie teraz rozszerzamy naszą rodzinę smaków o nowe, wyjątkowe propozycje, które zapewnią prawdziwą ucztę na Waszych stołach!
Poznajcie nasze kulinarne perełki, wyborne wędliny charakteryzujące się wysoką mięsnością – Kiełbasę Kozacką, Schab Kozacki, Boczek Kozacki, Szynkę Kozacką oraz Karczek Kozacki!
Dlaczego Kozackie? Bo nasze nowości to nie tylko produkty, to prawdziwe doświadczenie smakowe, bo WYŚMIENITY SMAK TO KOZACKI SMAK! Każdy kęs to spotkanie z intensywnym, niepowtarzalnym smakiem i wyjątkowym aromatem. Wędliny z linii KOZACKIEJ to produkty z wysoką zawartością mięsa, specjalnie dobraną i staranie przygotowaną mieszanką przypraw.
Odkryjcie nowości Zakładów Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A. i pożegnajcie nudę w kuchni!
21 września 2023
BIERZEMY UDZIAŁ W TARGACH ANUGA!
W dniach od 7 do 11 października 2023 r. jesteśmy w Kolonii na Międzynarodowych Targach Przemysłu Spożywczego Anuga.
Zapraszamy na nasze stoisko wystawiennicze w hali 5.2 na stoisku D027 – wszyscy zainteresowani znajdą tu ofertę naszych produktów i nowości. Jesteśmy do dyspozycji klientów – chętnie się spotkamy i porozmawiamy o potrzebach z każdym z naszych gości. Odwiedź nas!
19 września 2023
Najlepsze wędliny – teraz w nowych smakach!
Rodzina plastrów powiększa się! Do znanych i lubianych rodzajów wędlin dołączyły właśnie nowe produkty, które wzbogacą smakiem Wasze codzienne doświadczenia kulinarne. Pożegnajcie nudne śniadania i standardowe przekąski, rzućcie świeże spojrzenie na kanapki i spróbujcie naszych nowości:
• wieprzowiny z ogórkiem
• polędwicy łososiowej
• kurczaka w galarecie
• ozorków w galarecie
Soczyste wędliny zachwycają smakiem i aromatem – będą smakowitym dodatkiem zarówno do kanapek, jak i lekkich sałatek w sam raz na upalne dni. Produkty są zamknięte w poręcznych, 100 g opakowaniach, w postaci wygodnych plasterków, które ułatwią Wam szybkie przygotowanie pysznego dania każdego dnia!
2 sierpnia 2023
Grilluj razem z Pekpolem
„Grilluj razem z Pekpolem” to hasło naszej nowej, lokalnej kampanii promującej kiełbasę Ostrołęcką z serem. To wędlina, która doskonale smakuje na ciepło, dlatego jest idealnym wyborem na grilla. Billboardy z tym produktem możecie zobaczyć na terenie Ostrołęki i okolic.
5 kwietnia 2023
Kolejny sukces Paryżanek!
Miło nam poinformować, że podczas 46. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” wyjątkowe walory naszego produktu docenili członkowie Loży Ekspertów. Parówki Paryżanki po raz kolejny znalazły się w gronie najlepszych produktów atestacji i zostały uhonorowane godłem „Doceń polskie TOP PRODUKT”. Ten prestiżowy znak jakości jest nadawany wyrobom charakteryzujących się najwyższymi walorami smakowymi i jakościowymi.
Parówki Paryżanki to sztandarowy produkt w naszej ofercie – są wytwarzane z najwyższej jakości mięsa wieprzowego. Wyjątkowy smak i aromat nadają im specjalnie wyselekcjonowane mieszanki przypraw oraz wędzenie dymem bukowo-olchowym. Pyszne parówki Paryżanki cieszą się ogromną popularnością wśród konsumentów i są jednym z najczęściej kupowanych produktów Zakładów Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A.!
Celem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.
3 listopada 2022
Srebrna Perła Rynku FMCG 2022 dla szynki myśliwskiej wędzonej i szynki z czarnuszką od Zakładów Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A.
Eksperci prestiżowego plebiscytu branżowego docenili dwa produkty z linii Dary Puszczy, przyznając im wyróżnienie w kategorii Wędliny i Kiełbasy. Szynka z czarnuszką o wyrazistej smakowej kompozycji to aromatyczny produkt o soczystym smaku z delikatną okrywą tłuszczyku. Podniebienia koneserów mięsnych specjałów zadowoliła również nasza niepowtarzalna szynka myśliwska wędzona, jej mięso o lekko słonej nucie jest wyjątkowo delikatne i rozpływa się w ustach. Obie wędliny dodają charakteru codziennym kanapkom i idealnie prezentują się na biesiadnych stołach.
„Cieszy nas to wyróżnienie, tym bardziej że w tej edycji plebiscytu zostały wyróżnione dwa nasze produkty – eksperci docenili ich smak i jakość. Uzyskany certyfikat stanowi wartość dodaną dla produktów i potwierdza wysokie standardy produkcji” – mówi Małgorzata Wódkiewicz, Kierownik marketingu Zakładów Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A..
Dziękujemy naszym klientom za to, że darzą nas zaufaniem.
Gratulujemy też naszemu zespołowi od rozwoju produktu, który czuwa nad najwyższą jakością – to Wasza nagroda!
28 września 2022
Targi żywności Sial Paris
Już 15-19 października Zakłady Mięsne „PEKPOL Ostrołęka” S.A. pojawią się na międzynarodowych targach żywności. Sial Paris zrzesza ekspertów, producentów, importerów i pasjonatów branży spożywczej. To będzie idealna okazja do inspiracji, wymiany doświadczeń i opinii na temat dobrych praktyk oraz innowacji w branży.
5 września 2022
Zakłady Mięsne „PEKPOL Ostrołęka” S.A. wyróżnione certyfikatem w Ogólnopolskim Programie „Doceń Polskie”
W 44. atestacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” wyróżnione zostały aż 4 produkty z naszej oferty. W gronie najlepszych znalazły się: kiełbasa Podwawelska Oryginalna, kiełbasa Kurpiowskie Specjały, szynka Dębowa i schab Krotoszyński. Program „Doceń polskie” jest realizowany od 2011 roku.
Jego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Wyroby z oferty Zakładów Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A. po raz kolejny zostały uhonorowane godłem certyfikat jakości przeznaczonym dla produktów charakteryzujących się najwyższymi walorami smakowymi i jakościowymi. Było nam niezmiernie miło uzyskać pozytywne opinie ekspertów. W tej edycji programu wzięło udział aż 60 producentów z całego kraju, którzy do oceny zgłosili niemal 120 produktów spożywczych.
1 września 2022
Zakłady Mięsne „PEKPOL Ostrołęka” S.A. z nową kampanią billboardową „Posmarować czasem trzeba”
Nie sposób nie mówić o tradycyjnych smakach, które od wielu pokoleń królują w polskich domach i kuchniach. Dla wyróżnienia niezmiennej od lat receptury pasztetowej uruchomiliśmy kampanię billboardową. Celem działań outdoorowych jest ekspozycja produktów Zakładów Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A. pasztetowej delikatesowej i pomidorowej. Promocja skierowana została głównie na rynek lokalny. Konsumenci ceniący smak wyrobów mięsnych mogą zobaczyć reklamę zlokalizowaną na 18 nośnikach reklamowych na terenie Ostrołęki. Łatwość smarowania oraz wyrazisty smak przekładają się na tak dużą popularność pasztetowych z Zakładów Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A..
24 sierpnia 2022
Piknik rodzinny w Zakładach Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A.
W sobotę 20 sierpnia w Kurpiowskiej Krainie w Wykrocie odbył się piknik rodzinny dla pracowników Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka” S.A. Była to już trzecia tego typu impreza, na której nie zabrakło integracji i dobrej zabawy. Powodem spotkania była chęć spędzenia czasu w rodzinnym gronie i wspólna biesiada.
Na miejscu nie zabrakło grilla, którego wypełniały aromatyczne produkty Zakładów Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A., muzyki oraz wielu atrakcji dla dzieci. Na tych najmłodszych czekały animacje, dmuchańce, warsztaty, gry oraz malowanie twarzy. Dorosłych zabawiali natomiast profesjonalni wodzireje, którzy czuwali nad przebiegiem całego wydarzenia.
Pragnęliśmy stworzyć przestrzeń do rozmów nie tylko w środowisku pracy, ale również poza nią. Takie spotkanie to dobry moment, by wymienić się doświadczeniami, nawiązać relacje lub zwyczajnie pożartować. Do dyspozycji wszystkich gości były też atrakcje Kurpiowskiej Krainy: kajaki, rowerki wodne i plaża. Miło spędzony czas na pikniku uwieczniliśmy na grupowym zdjęciu, które stanie się dobrą pamiątką. Widzimy się na kolejnym pikniku rodzinnym już za rok!
22 czerwca 2022
Kiełbasa Ostrołęcka najlepsza na grilla
Właśnie ruszyła kampania billboardowa promująca Kiełbasę Ostrołęcką Zakładów Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A., bez której nie może odbyć się żadne grillowe przyjęcie.
Sekret udanego grilla tkwi w pysznym menu. Nie może zabraknąć w nim Kiełbasy Ostrołęckiej Zakładów Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A.. Doskonale przypominają o tym billboardy zlokalizowane w najlepszych punktach na terenie Ostrołęki. Kiełbasa Ostrołęcka jest produkowana w Zakładach Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A. od ponad 45 lat. Wyjątkowy i niezmiennie znakomity smak produktu potwierdzają liczne nagrody i niegasnąca popularność wśród konsumentów.