AKTUALNOŚCI
28 września 2022
Targi żywności Sial Paris
Już 15-19 października Zakłady Mięsne „PEKPOL Ostrołęka” S.A. pojawią się na międzynarodowych targach żywności. Sial Paris zrzesza ekspertów, producentów, importerów i pasjonatów branży spożywczej. To będzie idealna okazja do inspiracji, wymiany doświadczeń i opinii na temat dobrych praktyk oraz innowacji w branży.

5 września 2022
Zakłady Mięsne „PEKPOL Ostrołęka” S.A. wyróżnione certyfikatem w Ogólnopolskim Programie „Doceń Polskie”
W 44. atestacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” wyróżnione zostały aż 4 produkty z naszej oferty. W gronie najlepszych znalazły się: kiełbasa Podwawelska Oryginalna, kiełbasa Kurpiowskie Specjały, szynka Dębowa i schab Krotoszyński. Program „Doceń polskie” jest realizowany od 2011 roku.
Jego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Wyroby z oferty Zakładów Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A. po raz kolejny zostały uhonorowane godłem certyfikat jakości przeznaczonym dla produktów charakteryzujących się najwyższymi walorami smakowymi i jakościowymi. Było nam niezmiernie miło uzyskać pozytywne opinie ekspertów. W tej edycji programu wzięło udział aż 60 producentów z całego kraju, którzy do oceny zgłosili niemal 120 produktów spożywczych.

1 września 2022
Zakłady Mięsne „PEKPOL Ostrołęka” S.A. z nową kampanią billboardową „Posmarować czasem trzeba”
Nie sposób nie mówić o tradycyjnych smakach, które od wielu pokoleń królują w polskich domach i kuchniach. Dla wyróżnienia niezmiennej od lat receptury pasztetowej uruchomiliśmy kampanię billboardową. Celem działań outdoorowych jest ekspozycja produktów Zakładów Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A. pasztetowej delikatesowej i pomidorowej. Promocja skierowana została głównie na rynek lokalny. Konsumenci ceniący smak wyrobów mięsnych mogą zobaczyć reklamę zlokalizowaną na 18 nośnikach reklamowych na terenie Ostrołęki. Łatwość smarowania oraz wyrazisty smak przekładają się na tak dużą popularność pasztetowych z Zakładów Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A..

24 sierpnia 2022
Piknik rodzinny w Zakładach Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A.
W sobotę 20 sierpnia w Kurpiowskiej Krainie w Wykrocie odbył się piknik rodzinny dla pracowników Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka” S.A. Była to już trzecia tego typu impreza, na której nie zabrakło integracji i dobrej zabawy. Powodem spotkania była chęć spędzenia czasu w rodzinnym gronie i wspólna biesiada.
Na miejscu nie zabrakło grilla, którego wypełniały aromatyczne produkty Zakładów Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A., muzyki oraz wielu atrakcji dla dzieci. Na tych najmłodszych czekały animacje, dmuchańce, warsztaty, gry oraz malowanie twarzy. Dorosłych zabawiali natomiast profesjonalni wodzireje, którzy czuwali nad przebiegiem całego wydarzenia.
Pragnęliśmy stworzyć przestrzeń do rozmów nie tylko w środowisku pracy, ale również poza nią. Takie spotkanie to dobry moment, by wymienić się doświadczeniami, nawiązać relacje lub zwyczajnie pożartować. Do dyspozycji wszystkich gości były też atrakcje Kurpiowskiej Krainy: kajaki, rowerki wodne i plaża. Miło spędzony czas na pikniku uwieczniliśmy na grupowym zdjęciu, które stanie się dobrą pamiątką. Widzimy się na kolejnym pikniku rodzinnym już za rok!

22 czerwca 2022
Kiełbasa Ostrołęcka najlepsza na grilla
Właśnie ruszyła kampania billboardowa promująca Kiełbasę Ostrołęcką Zakładów Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A., bez której nie może odbyć się żadne grillowe przyjęcie.
Sekret udanego grilla tkwi w pysznym menu. Nie może zabraknąć w nim Kiełbasy Ostrołęckiej Zakładów Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A.. Doskonale przypominają o tym billboardy zlokalizowane w najlepszych punktach na terenie Ostrołęki. Kiełbasa Ostrołęcka jest produkowana w Zakładach Mięsnych „PEKPOL Ostrołęka” S.A. od ponad 45 lat. Wyjątkowy i niezmiennie znakomity smak produktu potwierdzają liczne nagrody i niegasnąca popularność wśród konsumentów.

15 czerwca 2022
ZM Pekpol wyróżnione w 54. konkursie „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym 2022”
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi już po raz pięćdziesiąty czwarty zorganizował konkurs pt. „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym 2022”. Na podstawie ocen sensorycznych wyróżnione zostały aż trzy produkty ZM Pekpol: kiełbasa pieczona, szynka z czarnuszką oraz pasztet Kurpiowskie Specjały.
Konkurs obejmował wiele kategorii produktowych, m.in. kiełbasy, wędzonki, wędliny surowe, wyroby garmażeryjne i produkty blokowe. Odrębną kategorię stanowiły produkty dedykowane dla dzieci, produkty typu „żywność wygodna” oraz produkty wytwarzane metodami tradycyjnymi.
– To dla nas ogromny zaszczyt i radość, że produkty Pekpol zostały wyróżnione w konkursie o tak długiej historii i renomie. Dokładamy wszelkich starań, aby jakość wędlin ZM Pekpol była na jak najwyższym poziomie, a tego rodzaju nagrody tylko utwierdzają nas w przekonaniu, że droga, którą obraliśmy, jest prawidłowa – mówi Małgorzata Wódkiewicz, kierownik marketingu ZM Pekpol.
Komisja konkursowa w dniach 10-11 marca oceniła aż 135 produktów z 38 zakładów mięsnych. Wręczenie dyplomów odbyło się 19 maja.

18 maja 2022
Wielkie grillowanie, wielkie wygrywanie!
29 kwietnia 2022 r. w sklepach sieci Topaz ruszył konkurs pod nazwą „Grilluj z Pekpolem”. Na uczestników czeka aż 41 atrakcyjnych nagród!
W dniach od 29 kwietnia 2022 r. do 22 maja 2022 r. trwa konkurs organizowany w sklepach Topaz. Na klientów sieci czekają atrakcyjne nagrody, m.in. Zestaw mebli ogrodowych, fotele wiszące, hulajnogi elektryczne, kosze produktów marki Pekpol oraz talony na zakupy w sieci sklepów Topaz. By wziąć udział w konkursie, należy kupić produkty z oferty grillowej Pekpol za min. 10 zł i stworzyć hasło reklamowe dla produktów marki Pekpol. Szczegóły i regulamin promocji są dostępne na www.topaz24.pl.

28 lutego 2022
Smakowite billboardy w całej Polsce
Ruszyła kampania outdoorowa promująca naszą Kiełbasę Podwawelską Oryginalną, charakteryzującą się dużą różnorodnością przypraw z wybijającą się nutą czosnku.
Smak kiełbasy podwawelskiej nie ma sobie równych. Od 48 lat produkowana jest według niezmiennej receptury. Doskonale dobrana kompozycja przypraw i dodatków oraz wysokiej jakości mięso wieprzowe sprawiają, że jest wyjątkowa smaczna. Kiełbasa świetnie smakuje podana zarówno na zimno, jak i na gorąco.
Walory smakowe Kiełbasy Podwawelskiej Oryginalnej zostały docenione nie tylko przez konsumentów. Produkt został wyróżniony certyfikatem jakości „Doceń Polskie”.

16 grudnia 2021
Cieszmy się smakiem Świąt!
Z okazji zbliżających się Świąt życzymy Wam wszystkiego, co najsmaczniejsze!
Wypełnijmy ten wyjątkowy czas spokojem, radością i smakowitą tradycją w domowym wydaniu. Cieszmy się cudownymi chwilami w gronie bliskich osób i twórzmy najpiękniejsze świąteczne wspomnienia.

7 października 2021
Bierzemy udział w targach Anuga!
W dniach od 9 do 13 października 2021 r. jesteśmy w Kolonii na Międzynarodowych Targach Przemysłu Spożywczego Anuga.
Zapraszamy na nasze stoisko wystawiennicze w hali 6.1 na stoisku B8 – wszyscy zainteresowani znajdą tu ofertę naszych produktów i nowości. Jesteśmy do dyspozycji klientów – chętnie się spotkamy i porozmawiamy o potrzebach z każdym z naszych gości. Odwiedź nas!

16 września 2021
PIKNIK RODZINNY W WYKROCIE
W drugi weekend września 2021 r. wraz z pracownikami i ich rodzinami bawiliśmy się na II Pikniku Rodzinnym w Kurpiowskiej Krainie w Wykrocie.
Podczas wydarzenia dorośli mogli skorzystać z wielu atrakcji, m.in. z kortów tenisowych, rowerów wodnych i kajaków czy fotobudki. Nie zabrakło również rozrywek dla dzieci, którym udostępniono ściankę wspinaczkową, dmuchańce i trampoliny. Maluchy mogły też wziąć udział w malowaniu twarzy, a w wolnej chwili spróbować waty cukrowej i popcornu. W trakcie zabawy można było się także posilić naszymi produktami z grilla, a potem spalić kalorie podczas emocjonującego meczu piłki plażowej. Piknik zakończył się kurpiowską potańcówką. Wszyscy świetnie się bawiliśmy!

14 września 2021
Nasze Kabanosy Kurpiowskie Specjały nagrodzone Brązową Perłą Rynku FMCG 2021!
Linia kabanosów Kurpiowskie Specjały została doceniona i nagrodzona w konkursie Perły Rynku FMCG 2021. Eksperci wyróżnili dwa rodzaje kabanosów: kabanosy z dodatkiem jałowca i kabanosy z kaczki. Produkty otrzymały Brązową Perłę jako najlepsze nowości produktowe w kategorii Kabanosy i Przekąski mięsne. Uroczyste wręczenie nagród odbyło się 7 września 2021 r. w hotelu Double Tree Hilton w Warszawie.
Nasze kabanosy przygotowujemy z najwyższej jakości mięsa wieprzowego z dodatkiem kompozycji naturalnych przypraw, bazując na recepturach inspirowanych tradycją regionu. Dlatego są tak smaczne i nie do zastąpienia! Są świetną przekąską w szkole, pracy, na wycieczce – szybko zaspokajają głód i dodają energii, a także są uzupełnieniem stołu biesiadnego.
Badanie „Perły Rynku” to prestiżowy ogólnopolski plebiscyt branżowy organizowany przez Wydawnictwo Gospodarcze, w którym fachowcy z handlu wskazują najbardziej udane nowości spożywcze.

WSPIERALIŚMY WIECZÓR MARZEŃ Z FANTAZJĄ W WARSZAWSKIM OGRODZIE ZOOLOGICZNYM
27 sierpnia 2021 r. już po raz siedemnasty Fundacja Dziecięca Fantazja we współpracy z Warszawskim Ogrodem Zoologicznym zorganizowała Wieczór Marzeń z Fantazją dla dzieci chorych i żyjących z niepełnosprawnością oraz ich rodzin.
Zawsze staramy się wspierać szlachetne inicjatywy realnymi działaniami. Nie inaczej było i tym razem. Oprócz środków finansowych przekazaliśmy organizatorom także zestawy naszych produktów. Na środku polany zapłonęło ognisko, na którym każdy z uczestników mógł własnoręcznie upiec pyszną kiełbaskę od ZM Pekpol lub pianki.
Na gości wydarzenia czekało także mnóstwo innych atrakcji, np. nauka cyrkowych sztuczek, zabawa na dmuchanej zjeżdżalni i euro-bungee. W drugiej części imprezy można było obejrzeć występy artystów z Teatru Lalka i pokaz zdumiewających eksperymentów chemicznych. Nikt nie nudził się nawet przez chwilę! Chętni mogli udać się na zwiedzanie zoo i z bliska przyjrzeć się życiu zwierząt.
Fundacja Dziecięca Fantazja (www.f-df.pl) jest organizacją pożytku publicznego, która od 2003 roku spełnia marzenia ciężko i przewlekle chorych dzieci. W ciągu 18 lat działalności fundacji udało się spełnić ponad 7500 fantazji podopiecznych z całej Polski.

11 sierpnia 2021
Grill z mieszkańcami Lublina
7 sierpnia 2021 r. mogliście nas spotkać w Lublinie przy ul. Magnoliowej 1, gdzie wspólnie z Biedronką świętowaliśmy uruchomienie tradycyjnych lad w wybranych lubelskich placówkach.
Lady, przy których można kupić mięsa, wędliny i sery na wagę, pojawią się w aż 15 sklepach sieci Biedronka w Lublinie. Wśród asortymentu znajdą się również produkty marki Pekpol.
W dniu wydarzenia na klientów czekał grill, podczas którego wszyscy chętni mogli spróbować naszych wyrobów: pysznej kiełbasy ostrołęckiej, śląskiej z serem czy kaszanki gryczanej. Bawiliśmy się wyśmienicie!

10 sierpnia 2021
ZM Pekpol z nową ofertą produktową
W naszej nowej ofercie „W drogę ze smakiem!” możecie znaleźć produkty, które nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych. Dlatego świetnie sprawdzą się właśnie w sezonie letnim, np. podczas wycieczki w góry lub na pikniku na łonie natury. Do wyboru m.in. z linii Kurpiowskie Specjały: kabanosy, podsuszane kiełbasy: myśliwska i jałowcowa. Na uwagę zasługują zwłaszcza smakowite Ready Chicken, czyli doskonałe skrzydełka i ćwiartki z kurczaka.

7 lipca 2021
Świetna zabawa na firmowym Grill Party
Miniony weekend rozpoczęliśmy z przytupem – piątkowy wieczór, 2 lipca 2021 r., zarezerwowany był na Pekpol Grill Party.
Zabawa przy muzyce na żywo, wyborny poczęstunek, niezliczone tematy do rozmów – wszystko to złożyło się na fantastyczną atmosferę wieczoru, która na pewno na długo pozostanie w pamięci wszystkich uczestników spotkania integracyjnego pracowników ZM Pekpol Ostrołęka. Każdy z uczestników Pekpol Grill Party otrzymał firmowy upominek i koszulkę z zabawną ksywką. Podczas wspólnej zabawy wszystkim dopisywały wyśmienite humory, co zostało uwiecznione na pamiątkowym zdjęciu.
Dziękujemy za wspólnie spędzony czas!

16 czerwca 2021
Wspieramy festyn charytatywny „Gramy dla Franka”
17 czerwca 2021 roku odbędzie się charytatywny festyn pt. „Gramy dla Franka”. Jego celem jest wsparcie zbiórki na operację mieszkańca naszego regionu – Franka Zembrzuckiego, u którego stwierdzono złożoną wadę serca, a jedyną nadzieją jest kosztowna operacja w Münster w Niemczech. Zakłady Mięsne Pekpol Ostrołęka z całego serca przyłączają się do pomocy i zachęcają do wsparcia akcji.
Festyn charytatywny odbędzie się o godzinie 16.00 na terenie boiska Szkoły Podstawowej w Olszewie-Borkach, przy ul. Dojazdowej 14a. W programie przewidziano wiele gier i zabaw dla najmłodszych, degustację potraw przygotowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich oraz grill z produktami marki Pekpol w roli głównej.
Podczas wydarzenia atmosferę rozgrzewać będą występy zespołów muzycznych, m.in. Skolim, Bazyleek i Spontan.
Główną częścią festynu będzie licytacja i loteria fantowa. Cały dochód z wylicytowanych przedmiotów przeznaczony będzie na operację małego Franka.
Czwartkowe popołudnie zwieńczy wielki mecz pomiędzy Polskimi Artystami i Przyjaciółmi a Mieszkańcami Gminy Olszewo-Borki, który rozpocznie się punktualnie o 19:00.
Zachęcamy do udziału w festynie, jak również wsparcia, którego można udzielić na stronie https://www.siepomaga.pl/serce-franusia.

8 czerwca 2021
Parówki Paryżanki ZM Pekpol wyróżnione godłem „Doceń polskie TOP PRODUKT”
Nasza firma została laureatem XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Parówki Paryżanki z naszej oferty znalazły się w gronie najlepszych produktów atestacji. Zdobyły one maksymalną liczbę punktów we wszystkich, ocenianych przez członków Loży Ekspertów, kategoriach i zostały uhonorowane godłem „Doceń polskie TOP PRODUKT”. To odznaczenie dla wyrobów, charakteryzujących się najwyższymi walorami smakowymi i jakościowymi.
Parówki Paryżanki produkowane są z najwyższej jakości mięsa wieprzowego z dodatkiem specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki przypraw. Te smakowite parówki cieszą się ogromną popularnością wśród konsumentów, a zarazem są sztandarowym produktem w naszym portfolio. Podczas XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” członkowie Loży Ekspertów pozytywnie ocenili ich smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości, przyznając im godło „Doceń polskie TOP PRODUKT”. Certyfikat „Doceń polskie” jest rozpoznawany przez klientów. Wyśrubowane kryteria oceny sprawiają, że konsumenci mogą mieć pewność, że produkt oznaczony Godłem Programu cechuje najwyższa jakość i doskonały smak.
W XXXIX atestacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, która odbyła się w dniu 28 kwietnia w Hotelu Centrum w Sosnowcu, wzięło udział 68 producentów z całego kraju. Zgłosili oni do oceny niemal 200 produktów spożywczych.
Program promocyjny „Doceń polskie” jest realizowany od 2011 roku. Jego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.
