KURPIOWSKIE SPECJAŁY

Daj się uwieść tradycyjnym wyrobom, które budzą skojarzenie z najlepszymi domowymi smakami.

Tradycje kulinarne
regionu

Kurpiowskie Specjały od ZM Pekpol to powrót do kulinarnych korzeni regionu zwanego Kurpiami. Ta malownicza kraina to nie tylko niezwykłe krajobrazy i niepowtarzalnie barwna kultura, ale również własne tradycje kulinarne. Kuchnia Kurpiowska, na co dzień raczej oszczędna, a bardziej wykwintna podczas świąt, nieprzerwanie cieszy podniebienia wszystkich smakoszy naturalnych specjałów. Linia wędlin kurpiowskich to odpowiednio dobrane przyprawy, gwarantujące niepowtarzalne doznania smakowe wszystkim, którzy sięgną po te produkty. Wędliny wytwarzane są na bazie oryginalnych receptur, bez dodatku sztucznych konserwantów, fosforanów i barwników. Idealnie dopełnią każdy biesiadny stół.

Kurpiowskie Specjały

Smalec

Doskonały w smaku, o idealnej konsystencji, łączący tradycyjną recepturę z nowoczesnym procesem produkcji. Wyprodukowany z mięsa i tłuszczu wieprzowego. Zawiera tylko naturalne przyprawy. Spróbuj i poczuj smak dzieciństwa na polskiej wsi.

Kurpiowskie Specjały

Rejbak

Tradycyjna potrawa z kuchni kurpiowskiej na bazie tartych ziemniaków, z dodatkiem wędzonki. Produkt jest zapieczony, polecany do spożycia na ciepło. Wybornie smakuje pokrojony w plastry i podsmażony na patelni lub na grillu.

Kurpiowskie Specjały

Kiełbasa z kija

Krucha i soczysta kiełbasa, wyprodukowana z najwyższej jakości mięsa wieprzowego, peklowana w zalewie z dodatkiem jałowca i naturalnych przypraw. Swoje walory smakowe i piękny kolor zawdzięcza metodom produkcji zaczerpniętym z tradycji regionu.

Kurpiowskie Specjały

Schab

Produkt, który łączy w sobie tradycję regionu z nowoczesnością. Wyprodukowany z najwyższej jakości mięsa wieprzowego (100 g produktu powstaje ze 114,9 g mięsa), z elementu polędwicy wieprzowej.

Kurpiowskie Specjały

Kiełbasa jałowcowa

Kiełbasa wieprzowo-wołowa, wędzona, parzona, podsuszana. W smaku świetnie wyczuwalne naturalne przyprawy z dodatkiem jałowca. Kiełbasa idealna zarówno na zimno, jak i na ciepło.

Kurpiowskie Specjały

Kiełbasa myśliwska

Podsuszana kiełbasa wieprzowo-drobiowa, wędzona, parzona. Charakterystyczny smak pełen aromatycznych, naturalnych przypraw przypadnie do gustu wszystkim smakoszom.

Kurpiowskie Specjały

Kiełbasa krakowska sucha

Kiełbasa wieprzowa grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, suszona. 100 g kiełbasy krakowskiej suchej zostało wyprodukowane ze 140 g mięsa wieprzowego. Znakomity smak podkreślają naturalne przyprawy. Sprawdzi się na kanapkach zarówno małych, jak i dużych smakoszy.