Tradycja w nowym wydaniu

Ziemniaki hasselback

Niebanalnie wyglądająca przekąska na grill party cieszy oczy i perfekcyjnie trafia w gust wielbicieli grillowej klasyki. Pyszniej już być nie może!

Pyszna przekąska

Ziemniaki hasselback

Oryginalne dodatki to gwarancja udanej imprezy grillowej. Nasze ziemniaki z kiełbasą mogą świetnie uzupełnić smak grillowanego mięsa, ale też znakomicie sprawdzą jako danie główne. Ich smak doskonale uzupełni sos czosnkowy lub koperkowy.

Składniki

  • 4 duże ziemniaki
  • 2 kiełbasy ostrołęckie ZM Pekpol
  • 1 ząbek czosnku
  • świeży majeranek
  • olej
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Ziemniaki obrać ze skórki. Ostrym nożem naciąć prawie do końca, uważając, by każda sztuka pozostała w jednym kawałku. Kiełbasę pokroić w plasterki. Z łodyżek majeranku oderwać listki. Czosnek pokroić w cienkie plasterki.

Ziemniaki nadziać plasterkami kiełbasy, listkami majeranku i czosnkiem. Całość skropić olejem oraz oprószyć solą i pieprzem. Piec w piekarniku lub na grillu w glinianym naczyniu, aż się zarumienią i będą miękkie w środku.