Tradycja w nowym wydaniu
Ziemniaki hasselback
Niebanalnie wyglądająca przekąska na grill party cieszy oczy i perfekcyjnie trafia w gust wielbicieli grillowej klasyki. Pyszniej już być nie może!
Pyszna przekąska
Ziemniaki hasselback
Oryginalne dodatki to gwarancja udanej imprezy grillowej. Nasze ziemniaki z kiełbasą mogą świetnie uzupełnić smak grillowanego mięsa, ale też znakomicie sprawdzą jako danie główne. Ich smak doskonale uzupełni sos czosnkowy lub koperkowy.
Składniki
- 4 duże ziemniaki
- 2 kiełbasy ostrołęckie ZM Pekpol
- 1 ząbek czosnku
- świeży majeranek
- olej
- sól i pieprz
Przygotowanie
Ziemniaki obrać ze skórki. Ostrym nożem naciąć prawie do końca, uważając, by każda sztuka pozostała w jednym kawałku. Kiełbasę pokroić w plasterki. Z łodyżek majeranku oderwać listki. Czosnek pokroić w cienkie plasterki.
Ziemniaki nadziać plasterkami kiełbasy, listkami majeranku i czosnkiem. Całość skropić olejem oraz oprószyć solą i pieprzem. Piec w piekarniku lub na grillu w glinianym naczyniu, aż się zarumienią i będą miękkie w środku.